Poznali tajniki pieczenia chleba

Nauka poprzez zabawę daje najlepszy efekt. Nie łatwo jest zapanować nad taką ilością „młodej energii”, a paniom z Klubu Starszaka w Grodziszczu wychodzi to idealnie – mówiła współorganizatorka warsztatów kulinarnych Renata Kwak.

W dniach do 24 do 26 kwietnia uczniowie ze Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Pszennie zdobywali nowe  umiejętności, m.in. w pieczeniu chleba, robieniu ciasteczek oraz ich ozdabianiu, a także uczyli się jak przyrządzić smaczną herbatę z lipy.

Z fachowych i cennych porad doświadczonych gospodyń skorzystało 67 osób, podzielonych na 3 grupy. Na koniec każdego dnia uczestnicy otrzymali własnoręcznie przygotowane, a później upieczone chleby oraz ciasteczka, które dumnie zabierali do domu.

 

 

Spodobało Ci się, masz swoje zdanie na ten temat? Skomentuj.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.